Tampere-Seura ry, Kauppakatu 1, 33200 Tampere,  p. 03 3124 1400,  gsm 050 359 5028• Toimisto ja kauppa sijaitsevat Raatihuoneen kivijalassa

Tampere-kirjat

Tilaa tästä.Valitse kirja allaolevasta valikoimasta.Valintasi näkyy tilauslomakkeella, jonka löydät sivun alaosasta.Täytä lomake ja paina lähetä.Toimitamme tilauksesi postiennakolla( 5,50 €)+ postinkuljetusmaksut ja laskutuslisä 3€ lisätään laskun loppusummaan. Kiitos tilauksesta!

Tampere ja muu maailma Raine Lehtorannan kuvia kotoa ja kaikkilata. Matti Kuusela.

UUTUUS. Valokuvaaja Raine Lehtoranta näki maailman toisin kuin me muut. Raine katsoi ihmisiä, puita, pilviä, kukkia, järviä, kärpäsiä, autoja, kesäpäiviä, jääkiteitä, savupiippuja ja jäkäliä suuresti ihmetellen, tarkasti, syvästi, hauskasti, suotta ikihyväksi ilahtuen ja lopulta pohjattoman surullisesti. Siksi hänen ottamansa valokuvat ovat maailman parhaita. Sen ovat onneksi tajunneet myös aikalaiset.

49 €

Tilaan kpl

Tampereen sotakirja Kalevankankaan unelmia. Timo Ensio Malmi.

Kirjan sivuilla Suomen sotia käyneet nousevat ylös ja kuvaavat rintama- ja siviilikokemuksiaan. Talvi-ja jatkosodan sekä Tampereen taistelun etulinjan todellisuuden äänet ovat kuultavissa.

25 €

Tilaan kpl

Toivon ja epätoivon aika- Tampereen vankileiri 1918 ihmiskohtaloineen. Tuomas Hoppu.

Kirja piirtää kuvaa yhdestä vankileiristä paikallisesta näkökulmasta. Tarinaan sisältyy paitsi synkkiä vaiheita, myös ymmärrystä ja humaania toimintaa vankeina olleita kohtaan.

28 €

Tilaan kpl

Sattuman tuomio. Olavi Toivola.

Tampere 1932. Kesä alkaa. Kansa toipuu lamasta. Kieltolaki on päättynyt. Mäntsälän kapina on pysäytetty ja sen johtajia odottaa oikeuskäsittely. Jääkäriupseeri Akseli Salo palaa Ranskasta kohdatakseen hänet karkottaneet pahat voimat. Maa kiehuu vakoilijoita. Joukossa on salaperäinen ranskatar. Itä ja länsi kiinnostuvat Tampereesta, jossa konepajat suunnittelevat aseita ja uusi lentokenttä on siirtämässä kaupunkia vauhdikkaaseen nykyaikaan. Etsivä Keskuspoliisi levittää verkkojaan …

25 €

Tilaan kpl

Näsijärven vuosi, Jukka Rautio

Näsijärven vuosi tuo upean vesistön kaikkien kuljettavaksi. Teos valottaa yli kahdensadan kuvan voimalla järviluonnon vuoden kiertokulkua.

45 €

Tilaan kpl

Clasu – Elämän paalupaikka Pasi Takala (toim.)

Melkeinpä kuka tahansa 1900- luvulla Clasua käynyt voi löytää joko itsensä, luokkakaverinsa tai muita tuttuja kirjan sivuilta.

45 €

Tilaan kpl

Globaali Tampere

Globaali Tampere keskittyy Tampereen kansainväliseen taloushistoriaan kaupungin alusta nykypäivään. Kirjoittajat Pertti Haapala ja Jarmo Peltola.

29 €

Tilaan kpl

Väritykirjapaketti, kaksi kirjaa ja ristikkolehti

Jammu Kanervan mainiot Tampere-aiheiset piirrokset ja v.2016 julkaistu ristikkolehti. Paketti sis. postimaksun.

20 €

Tilaan kpl

Ennev vanhaan Tampereella

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Totta. Kertooko se samat asia eri ihmisille? Ei. Muistakko ton, kaikui Raatihuoneen kivijalassa. Kuvat synnyttävät muistikuvia ja mieli täydentää rakennuksia myös kuvan ulkopuolelle. Muistikuvat kasvavat kaupungiksi - sellaiseksi kuin Tampere oli ennev vanhaan. Antoisia luku-, katselu-, muistelu- ja vertailuhetkiä! Kaikki noin 190 kuvaa ovat Tampere-seuran arkiston kokoelmista.

38 €

Tilaan kpl

Kuvamuistoja Tampereelta

Kuvamuistoja Tampereelta -kirja esittelee Tampere-seuran kuva-arkiston aarteita eri vuosikymmeniltä. Kuvamuistoja ajalta, jonka rakennukset tai maisemat katsoja voi muistaa. Kuvamuistoja parhaasta päästä.  

38 €

Tilaan kpl

JUTUNTEKIJÄ – Raimo Seppälän uutismatka

JUTUNTEKIJÄ – Raimo Seppälän uutismatka,Matti Wacklin, kertoo Lallin 13-vuotiaan urheiluavustajan tiestä Aamulehden ykköspäätoimittajaksi. Kirja on samalla kertomus suomalaisen journalismin, yhteiskunnan ja Tampereen murroksista 1950-luvulta nykypäivään.  

42 €

Tilaan kpl

Tampereen sota ja rauha

Bertel Strömmerin päiväkohtainen talvisodan päiväkirja. Muut tekstit Raimo Seppälä. Vaikuttava kuvitus, Bertel Strömmer.

30 €

Tilaan kpl

Sata kuvaa Tampereelta

Tamperelainen Kari Nieminen on koonnut sata valokuvaa Tampereelta. Ensimmäinen kuva on vuodelta 1917 ja viimeisin vuodelta 2017. Kuvat ovat Tampere-seuran arkistokuvia ja ne herättävät varmasti katsojassa muistoja itsenäisen Suomen taipaleelta.

42 €

Tilaan kpl

Parasta Tamperetta -taloja ja paikkoja parhaasta päästä

Kirja esittelee Tampereella olevat RKY-alueet- valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt. Talojen ja paikkojen parhaimmistoa Lielahden aseman ja Teiskon kirkon väliltä. Kirja vastaa myös kysymykseen "Onko Tampereella Vanhakaupunki? Juha Jaakola.

42 €

Tilaan kpl

Tamperelainen viiskyt´luku

Ensio Kauppilan 1950-luvun valokuvat kertovat ajasta, jolloin Suomi oli selviytymässä sodan koettelemuksista. Korjattiin vanhaa ja rakennettiin innolla uutta.

30 €

Tilaan kpl

Tampere kartalla

Kartat kertovat Tampereen kasvusta ja kehityksestä. Kiehtova aikamatka 1600-luvun Tammerkosken kylästä 2010-luvun Tampereen kaupunkiin. Olli Helen - Jouko Seppänen.

42 €

Tilaan kpl

60-luvun Tampere

Paljon uusia, ennen julkaisemattomia kuvia sekä henkilökohtaisia tarinoita, jotka saavat sinunkin muistikuvasi vauhtiin. Hannu Koskela.

39 €

Tilaan kpl

Maisemakuvia Tampereelta

Tamperelainen Sakari Partio on kuvannut Tamperetta eri vuodenaikoina. Lyhtyt tiivistelmäteksti Tampereesta englanniksi, ruotsiksi, saksaksi ja venäjäksi.

28 €

Tilaan kpl

Tampere silloin ennen

Kuvateos. Tampere-seuran arkistokuvat ja vastaavasta paikasta nykypäivän kuva.  Jari Niemelä, tekstit. Kari Nieminen, nykykuvat.

39 €

Tilaan kpl

Hämeenkatu Tampereen sydän

Kadun historiaa tavallisten kaupunkilaisten muistojen siivillä. Hämeenkadun varren purettuja ja nykyisä rakennuksia. Matti Wacklin - Seija Hirvikallio.

36 €

Tilaan kpl

Iso pipa

Tamperelaisen puheenparren suursanakirja.Kirja opettaa sanaston ja maantiedon,varoittaa virheistä ja antaa esimerkkilauseita niille,joiden vilpitön pyrkimys on oppia puhumaan tamperelaisittain.

22 €

Tilaan kpl

Kaleva-kirja

Kirja esittelee Kalevan kehittymisen lähes talo talolta. Juhani Hildén.

30 €

Tilaan kpl

Pelikortit ja kuka kukin on- kirja

Pelimiehen paketti sisältää pelikortit,joissa kuvituksena tamperelaiset hahmot sekä kirjan,josta selviää kuka kukin on.Jammu Kanerva.

22 €

Tilaan kpl

Tampereen 70-luku.Kuvateos.

Kuvateos.  Monta tarinaa 70-luvun ihmisistä ja ilmiöistä. Teksti Matti Wacklin, kuvat Eino Nieminen.

30 €

Tilaan kpl

Tamperelaisen tiedonportaat

Tampereen asiat aakkosissa. Jari Niemelä.

ALENNUS -30 % ovh:sta 30 €

Tilaan kpl

Tampereen kaupunkiluonto

Kirjassa esitellään kaupunkinäkökulmasta kasveja, lintuja, puistoja ja sitä mitä Tampereen kaupunkiluonnosta tiedetään.

TARJOUS 15 €

Tilaan kpl

Tampereen ilmasto

Suomen neljä vuodenaikaa vaikuttavat jokseenkin kaikkeen mitä täällä tehdään. Vuodenajat on kirjassa siirretty taulukoista karttoihin, joista näkyy milloin ensi lumi sataa, kauanko talvi kestää ja koska lumi sulaa, muutamia esimerkkejä. Kirjoittajat Pertti Ranta- Kim Frisk

15 €

Tilaan kpl

Paluu Pispalaan

Kuvateos. Kuvat Jarmo Jansson, teksti Raimo Seppälä.

30 €

Tilaan kpl

Tampereen albumi

Kirja etenee vuosikymmenittäin 1950-luvulle asti. Arkistokuvat. Teksti Raimo Seppälä.

TARJOUS 15 €

Tilaan kpl

Meinattiin tehrä

Kirja esittelee monia ideoita, joita Tampereella on esitetty, mutta ei koskaan toteutettu. Jari Nimelä

30 €

Tilaan kpl

Acre,Arizona ja muut viihteentekijät

Kirja kertoo niistä sadoista muusikoista ja muista viihdyttäjistä,joiden ansiosta Tampere on tänään mukava kaupunki.Olli Helen

30 €

Tilaan kpl

Tiilestä tehty Tampere

Tiilestä tehty Tampere kokoaa kansantajuisesti yhteen keskeisen osan Tampereen punatiilistä rakennusperintöä. Jari Niemelä.

30 €

Tilaan kpl

Salainen tehtävä tonttujen seikkailu Tampereella

Lapsille.Tontut saavat tehtävän selvittää ,kuka on Tampereen kiltein aikuinen. Teksti Matti Kuusela,kuvitus Jammu Kanerva.

20 €

Tilaan kpl

Mustaa,mustanmakkaran tarina

Tutkimusmatka tamperelaisen perinneherkun syvimpään olemukseen. Olli Helen, Matti Pitko.

Tarjous 15 €

Tilaan kpl

Viides ja viimeinen.

Jarmo Rantasen elämäkerta. Olli Helen.

TARJOUS 15 €

Tilaan kpl

Lintisen laukauksia

Valokuvaaja Veikko Lintisen upeita kuvia jääkiekosta ja jalkapallosta. Tekstit: Olli Helen, Matti Pitko, Eero Rautio.

TARJOUS 15 €

Tilaan kpl

Värjää sialu

Jammu Kanervan piirtämät kuvat. Tamperelaisille tuttuja persoonia.

TARJOUS 10 €

Tilaan kpl

Tampereen Pomo

Pekka Paavolan elämäkerta. Olli Helen.

TARJOUS 15 €

Tilaan kpl

Taiteile Tampere

Jammu Kanervan piirroskuvat Tampereelta. Aikuisten värityskirja.

TARJOUS 10 €

Tilaan kpl

Pökhölmistä päivää – sanaselityksiä .

Sananselityksiä Tampereelta ja sen seutuvilta. Arto Lappi.

28 €

Tilaan kpl

Tampere varuskuntakaupunkina 1914-2017

Tampere on Suomen vanhimpia ja suurimpia varuskuntakaupunkeja. Kirjassa kuvataan Tampereen kehitys varuskuntakaupungiksi.Kirja avaa uuden näkökulman Tampereen historiaan. Jari Lehtoväre.

39 €

Tilaan kpl

Mister Koli, oletteko kommunisti?

Kirjoittaja, kamarineuvos Matti Parjanen, toimi rehtori Kolin assistenttina ja myöhemmin muun muassa yliopiston vararehtorina.

25 €

Tilaan kpl

Mikä rooli ?

Henkilökuvia tamperelaisista näyttelijöistä.Anne Välinoro.

34 €

Tilaan kpl

120-vuotias juhlatalo tehtaanväen ja teatterin tyyssija

Kirja kertoo paitsi juhlatalosta niin se avaa myös Juhannuskylän,Kyttälän sekä Tampereeenkin kehitystä ja muutosta.Talo on Tampereen Komediateatterin kotitalo. Toimittaja Hannu Koskela.  

39 €

Tilaan kpl

Kymmenen miehen talo

Vain myymälästä.Hannu Hyttinen,Matti Wacklin.

40 €

Tilaan kpl

Ja valmista tulee

Kirja kertoo oppilaitoksen vaiheista 125 vuoden ajalta. Kirjassa äänensä saavat kuuluviin niin oppilaitoksen opettajat kuin entiset ja nykyiset opiskelijat.

15 €

Tilaan kpl

Tammerkoski ja kosken kaupunki.

Vain myymälästä.

43 €

Tilaan kpl

Tie Tampereelle 1918

Tässä kirjassa tieteen ja taiteen rajapinnat yhdistyvät. Vuoden 1918 tapahtuminen valokuvia ja karttoja. Kirjan teksti Heikki Ylikangas,runot Viljo Kajava.Toimitustyö Tapio Kalliomäki.

32 €

Tilaan kpl

Kalle Kaiharin kulttuurisäätiö, Raimo Seppälä

Kalle Kaiharin kulttuurisäätiö tukee ja kannustaa taiteiden, tieteiden ja muun henkisen kulttuurin harrastamista.

28 €

Tilaan kpl

Norjalaisrivitalot Tampereen Kissanmaalla

28 €

Tilaan kpl

Sota oli korkeakouluni Aila Iisalo 1921-2015,Kaija Lammi

Talvisodan aikaan 18-vuotias Aila Iisalo oli ilmavalvonnassa Pyynikin näkötornissa ja kiikaroi taivaalle,oliko vihollisen lentokoneita tulossa Tamperetta pommittamaan.

26 €

Tilaan kpl

Kaupunginosakirjat

Amuri

25 €

Tilaan kpl

Epilä,Winterin mutkan tarinoita.

25 €

Tilaan kpl

Hervanta, Hervannanmaa

25 €

Tilaan kpl

Kaukajärvi

25 €

Tilaan kpl

Koivistonkylä

25 €

Tilaan kpl

Korkinmäki Veisu

25 €

Tilaan kpl

Leinola

25 €

Tilaan kpl

Länsirajan tarinoita- Petsanmäestä Kalkkuun

Kalkku on Tampereen kaupungin läntisin kaupunginosa. Kalkku tunnettiinn aiemmin nimellä Petsanmäki. Kirjoittaja Matti Vuorikoski.

38 €

Tilaan kpl

Peltolammi-Multisilta-Lakalaiva

25 €

Tilaan kpl

Massunmäki,Tampella

25 €

Tilaan kpl

Pispala

25 €

Tilaan kpl

Sarankulma

25 €

Tilaan kpl

Tammela-tarinoita torin kulmilta

25 €

Tilaan kpl

Tammela -suutarien pääkaupunki

25 €

Tilaan kpl

Vehmainen

25 €

Tilaan kpl