Tampere-Seura ry, Kauppakatu 1, 33200 Tampere, p. 03 3124 1400, av. ma-pe 10-15.30 • Toimisto ja kauppa sijaitsevat Raatihuoneen kivijalassa

Retket

Tampere-seuraan  p.03-31241400 tai sähköpostilla

tampere-seura@tampere-seura.fi

Pieni eläin –Seela Sella 80 vuotta

Su 5.3.2017 klo 16 Kangasala-talossa

Rakastettu näyttelijä Seela Sella juhlii 80-vuotispäiviään Leena Tammisen monologiteoksella Pieni eläin, jossa maailmaa katsotaan pienen eläimen silmin. Eläimen esikuvana on Nasu, joka on aina ollut Seelan suosikki – ja onhan heissä paljon samaakin! Pienen eläimen kotimetsä on pienentynyt kovasti. Metsät vähenevät koko ajan, eivätkä kaikki eläimet – etenkään isot – enää tahdo mahtua niihin. Mahtuuko maailmaan ollenkaan metsiä, saati eläimiä? Pieni eläin pohtii elämän menoa, vanhenemista ja maailman muuttumista – ihmettelee ennen kaikkea ihmisen toimintaa.

Kivikasvot-teatterirevyy Satumaani Suomi

To 9.3.2017 klo 13 näytös  Lahden kaupunginteatteri, Juhani-näyttämö

Sajakorpi ja Kivikasvot lupaavat Suomi 100 –henkisessä Satumaani Suomi –esityksessä Lahden kaupunginteatterin yleisölle loistavia musiikkinumeroita, sydäntä lämmittävää nostalgiaa, riemukasta verbaalihuumoria sekä häikäiseviä tanssiesityksiä.

Suomen kultakauden helmiä Taidemuseo Göstassa Mäntässä ke 5.4.2017 Antoisa retkipäivä taiteenystäville

Näyttelyn taiteilijanimistä vanhan taiteen osalta mainittakoon Jan van de Cappelle, Jacob van Ruisdael ja Antoni van Verstralen sekä ranskalaistaiteilijoista esim. Claude Monet, Camille Pissarro ja Gustave Courbet.

Kotimaisten kultakauden mestareiden tuotannosta nähdään ainakin Akseli Gallen-Kallelan, Hugo Simbergin, Ferdinand von Wrightin, Fanny Churbergin ja Ellen Thesleffin maalauksia sekä veistoksia Emil Wikströmiltä, Ville Vallgrenilta ja Jussi Mäntyseltä. Kultakausi Marita Liulian tulkintoja taiteen kultakaudesta ennen ja nyt.  Opastetut kierrokset Gösta-museossa ja Gustaf-museossa.Lounas Göstan ravintolassa ja kahvit Gustafissa.

Taivas täynnä purppuraa

Elämää isonvihan varjossa

ti 27.6.2017 klo 19 näytös. Kangasalan kesäteatterissa. Pienessä kylässä eletään vihan ja vainon aikaa. Ihmisten arkea varjostavat huhut, ennakkoluulot ja vieraanpelko. Käsikirjoitus: Aulis Aarnio Ohjaus:Tapani Kalliomäki, musiikki: Heikki Mäenpää. Ramppi-teatterin esitys.

Kotimainen suurmusikaali MYRSKYLUODON MAIJA

La 2.9.2017 klo 13 näytös Helsingin Kaupunginteatteri, suuri näyttämö

Tämä suomalaisten sieluun soimaan jäänyt musiikki kuullaan nyt ensimmäistä kertaa näyttämöllä musikaaliteoksena.”Myrskyluodon Maija kertoo taiteen vertauskuvan kautta Suomen itsenäisyystaistelusta. Myrskyluodon Maija on Suomi-neito. Dramatisointi Seppo Parkkinen  Ohjaus Kari Rentola Musiikin sovitus Arttu Takalo  Sanoitukset Maija Vilkkumaa Kapellimestari Eeva Kontu

FacebookTwitterGoogle+