Tampere-Seura ry, Kauppakatu 1, 33200 Tampere,  p. 050 359 5028 • Myymälä sijaitsee Raatihuoneen kivijalassa

Tampere-kirjat

Valitse kirja allaolevasta valikoimasta. Valintasi näkyy tilauslomakkeella, jonka löydät sivun alaosasta. Täytä lomake ja paina lähetä. Lähetämme tilauksen maksuohjeet sähköpostiinne. Meistä riippumattomista syistä vastauksemme saattaa joskus mennä roskapostiin.

 

Jäin yöksi. Mikko Kangasjärvi-Jukka Poijärvi. Docendo.

Yö-yhtyeen pianistin, Mikko Kangasjärven, paljastava omaelämäkerta. Olli Lindholmin vierellä kulkijan elämään mahtuu myös tuottajana ja muusikkona elämistä Paten, Suvi Teräsniskan, Anna Erikssonin ja Anssi Tikanmäen rinnalla. Kirja kertoo musiikista, ystävyydestä ja suomirockin muutoksesta eri aikoina. Uppoudu!

27.90 €

Tilaan kpl

Journalisti. Matti Kuusela.

Pitkä ura Aamulehden toimittajana. Paljon muistoja, tekstejä ja ihmisiä. Kuuselan journalistielämänkerta on yhtä kiehtova kuin hänen kirjoittamansa artikkelit vuosikymmenien aikana.

35 €

Tilaan kpl

Koskilinna. Kahvitalon 100 vuoden tarina: Matti Wacklin.

Heikki Tiitolan suunnittelema Koskilinna valmistui Tammerkosken kylkeen sata vuotta sitten. Uunituore kirja valottaa talon historiaa ihmisten ja yrittäjien kautta. Tervetuloa kurkistamaan taloon sisälle! Sidottu. 136 sivua.

32 €

Tilaan kpl

Kaseva. Jykeen kiven lämpö: Hannu Linkola. S&S

"Kaseva tunnetaan herkistä melodioistaan ja kauniista laulustemmoistaan. Yhtyettä on kutsuttu Suomen Beatlesiksi, mutta se soundiin tiivistyy jotain uniikkia." Koko Kasevan tarina tamperelaisista kellareista lavoille ja levyille.

36 €

Tilaan kpl

80-luvun Tampere: Päivi Vasara, Mikko Vares. UUSI PAINOS saapunut!

  80-lukuhan oli juuri äsken? Upea valokuvakirja 80-luvusta Tampereella. 14 haastattelutekstiä ja runsas valokuvakuvitus. Suurin osa kuvista ennen näkemättömiä. Voit löytää kuvista tuttuja, jopa itsesi. Ainutlaatuinen kirja.  

49 €

Tilaan kpl

Punaisen kukon kuristajat. Tampereen VPK:n tarina 1873-2023: Richt, Wacklin, Nuutinen.

150 vuotta Tampereen VPK:n historiaa. Upeasti kuvitettu. 431s.

59 €

Tilaan kpl

Eila Roine: Antti Heikkinen.

Rakastetun näyttelijän elämäkerta. 600-sivuinen kuvitettu järkäle. Mahtava sukellus myös teatterimaailman syövereihin useiden vuosikymmenien ajalta. Pakko ostaa. Ilo lukea.

29.90 €

Tilaan kpl

Tampere Survival Guide: Seppo Roth.

Everything a traveler needs to know. Easy-to-read guide. Suitable also for finnish travelers to have fun time with a little book telling about finnish people and our habits.

10 €

Tilaan kpl

Piilipuun varjosta yhdyskäytävään. Takala, Pasi ja Turunen, Mikko.

Tempora mutantur et nos mutamur in illis. 120-vuotias Clasu tähtäimessä. Kirja kertoo klassisesta lyseosta muisteloiden, elämäntarinoiden ja kuvien kera.

30 €

Tilaan kpl

Helmi Haapasen kapinakirja. Pertti Rajala. Warelia.

Työläistytön kapinamuistelmat sisällissodasta. Sydän oli punaisten puolella mutta sotaa oli vaikea hyväksyä. Kirja kertoo sisällisodan tapahtumista Tampereen Amurissa. Kirja pohjautuu laajoihin haastatteluihin, jotka Rajala teki 1980-luvulla.

30 €

Tilaan kpl

Hotellimuistelmat. Antti Poikelus. Warelia.

Läpileikkaus tamperelaisen Victoria-hotellin vaiheista neljällä vuosikymmenellä. Kertojana Victorian vastaanottopäällikkö vuosina 1987-2014, jolla on kertojan lahjomaton taito. Sopii lahjaksi myös kenelle tahansa matkailusta kiinnostuneelle!

30 €

Tilaan kpl

Kaupunkia tekemässä. Tampereen kunnantyöntekijät ja heidän ammattiosastonsa 1921-2021. Keijo Rantanen.

Tampereen kunnantyöntekijöiden satavuotinen taival vuosina 1921-2021. Paikallisen ammattiosaston värikkäät vaiheet ja Tampereen kaupungin kehitys kuntatyöntekijöiden näkökulmasta.

30 €

Tilaan kpl

Klaani. Tauno Kaukonen.

Hannu Salaman ja Väinö Linnan teoksiin vertautuva tamperelaisklassikko kertoo Sammakon veljeksien vauhdikkaasta elämästä sodan jälkeen. Martti Mykkäsen upea kansi.

25 €

Tilaan kpl

Varhaiset tehtaanlääkärit Tampereella. Asko Aalto.

Kirjassa esitellään 40 vuosina 1849-1935 toiminutta tehtaiden lääkäriä Tampereella, Kyröskoskella, Mäntässä, Nokialla ja Valkeakoskessa. Valokuvia!

20 €

Tilaan kpl

Pitkät pojat: Seppo Rantanen ja Pauli Ruoholahti

Kirja kertoo kahden entuudestaan toisilleen tuntemattoman nuoren miehen kohtaamisesta Tampereen kunnallispolitiikassa ja yhteistyöstä aseveliakselissa yhteistuumin. Kirja poistuu kuivahkojen pöytäkirjojen ulkopuolelle katsomaan taipaletta mieluiten rivien välistä.

25 €

Tilaan kpl

Tampereen kartanot: Mirja Mäntylä.

Näyttävästi kuvitettu kovakantinen teos Tampereen kartanohistoriasta. Kirjassa esitellään Hatanpää, Nygård, Lielahti, Niemi, Kaarila, Partola, Haihara, Kaukajärvi ja Teiskola. 304s.

49 €

Tilaan kpl

Kadonneet kaunottaret. Tampereen rakennushistoriaa: Antti Liuttunen.

Tampereen upeat rakennukset sadan vuoden takaa. Uusrenessanssi- ja jugendtalojen nousu ja purku. Kirjassa esitellään kymmeniä Tampereelta purettuja tai tuhoutuneita rakennuksia. Upeat kuvat! Kustantaja Vapriikki, Tampereen museoiden julkaisuja.

49 €

Tilaan kpl

Nalkalalaisia: Pekka Kuusela

Tampereen kolmas kaupunginosa Nalkala: Hämeenkatu, Hämeenpuisto, Pyhäjärvi, Tammerkoski. Tarinoita nalkalalaisista.

30 €

Tilaan kpl

Paola pääsky ja kadonnut soittorasia: Eppu Nuotio ja Saara Vallineva

Perheen pienimmille hurmaava kertomus Paola Pääskystä. Teksti Eppu Nuotion ja kuvitus tamperelaisen kuvittajan Saara Vallinevan pienoishahmoista. Ihana kirja myös nukkekodin sisustajille! Kustantaja: Bazar.

10 €

Tilaan kpl

Teatterin kivijalka: Matti Wacklin

30 €

Tilaan kpl

Pellavaliina. Tampellan damasti 1859-1977: Päivi Fernström & Irja Satri

45 €

Tilaan kpl

Laukonlinna: Matti Wacklin.

Laukonlinna on Alarannassa sijaitseva 1907 valmistunut jugendrakennus, jonka on suunnitellut Birger Federley. Talossa on vuosien aikana asunut monenlaisia tamperelaisia, mm. Kirsi Kunnas ja Jaakko Syrjä. Kirja avaa maailmaa myös Takon, Liljeroosin, Kauppaseuran ja Laukontorin historiaan. Sidottu.

30 €

Tilaan kpl

Bertel Strömmer – Tampereen arkkitehti: Juha Jaakola

39 €

Tilaan kpl

Seppo Jokinen: Pahasti tehty. SIGNEERATTU!

15 (25) TARJOUS €

Tilaan kpl

Näsijärven höyrylaivaliikenteen historia. Juhani Valanto.

Upea historiikki. Kuvitettu, kookas 367-sivuinen tietojärkäle.

45 €

Tilaan kpl

Puuvillan jättiläinen. Finlayson II 1918-2020: Jussi Koivuniemi.

Jättiläishistoriikki myös kooltaan, 610 sivua. Hartaasti odotettu historia Finlaysonista. (Vapriikki)

49 €

Tilaan kpl

Tampereen arkkitehtuuriopas 1900-2021: Markku Lahti ja Jorma Mukala

45 Tampereen rakennusta ja kaupunkitilat Keskustori, Hämeenkatu ja Tammerkoski. Kauniisti kuvitettu. Esittelee tiiviisti ominaispiirteet ja syntyhistorian. Kustantaja: Vapriikki

23 €

Tilaan kpl

Tutkimusmatkoja Tampereen taloihin: Jari Niemelä.

Tamperelaisten merkkirakennusten historiaa ja tarinaa. Sisältää myös katsauksen Finlaysonin ja Tampellan alueiden muutoksiin.

29 €

Tilaan kpl

Hämeenpuisto. Tampereen esplanadi: Seija Hirvikallio.

Yli 1km pituinen puistoesplanadi Tampereen keskustassa. Se on merkitty ensimmäistä kertaa C.L. Engelin asemakaavaan vuonna 1836. Kirjassa esitellään Hämeenpuiston tonttien ja talojen historiat aina 1830-luvulta nykypäivään. Tarjous 20€ (39,00€)

20 €

Tilaan kpl

Isäntärenkinä, Pentti Nieminen. Toim. Kaija Valkonen ALE

Jauhopojasta toimitusjohtajaksi. Linkosuon leipomon tarinaa ja kertomus Pentti Niemisen työurasta viljelijäperheen esikoisesta Linkosuon menestystarinaan. Huipputarjous 5€ (25€).

5 €

Tilaan kpl

Aina viihteen puolella. Pentti Teräväinen.

"AINA VIIHTEEN PUOLELLA. Musiikkihistoriaa viihteen ja musiikin ongelma- ja viihdekäyttäjille." 320-sivuinen, runsaasti kuvitettu teos on laaja katsaus suomalaiseen populaarimusiikkiin yli 40 vuoden ajalta.

35 €

Tilaan kpl

Tietokilpakirja. Kysymyksiä ja vastauksia Tampereesta. Sirkka Merikoski.

UUTUUS! Tietokilpakirja sisältää 250 kysymystä ja onneksi myös vastaukset. Kaikki kysymykset koskevat Tamperetta. Kuvituksena on Erkki "Jammu" Kanervan piirroksia. Kansikuva 1960-lukua Hämeenkadulla. E. M. Staf/TSA.

23 €

Tilaan kpl

Viiltävät muistot. Aulis Aarnio.

Viiltävät muistot on Aulis Aarnion kahdeksas kaunokirjallinen teos. Se on romaani räätälimestari Kustaa Vilhelm Wileniuksesta. Yhtä hyvin se voisi olla kertomus kenestä hyvänsä, jonka Suomen synnyttäneet säälimättömät ajat nielaisivat. Tarjoushinta 20 (28)€.

20 €

Tilaan kpl

Tampereen sotakirja II – Kalevankankaan rakkauksia. Timo Malmi.

Timo Ensio Malmi kertoo vankileirillä syttyneistä rakkauksista. Sotavankileiri, nälkä, taudit eivät estä tunteiden marssia. Tappio tai voitto, nuoret kohtaavat ja rakastuvat.  

25 €

Tilaan kpl

Idman. Valoa vaiettuun häpeään. Ari Järvelä.

Vuoden 1912 joulukuussa Tampereella paljastunut rikosvyyhti on vaikutuksiltaan ja seurauksiltaan edelleen Suomen historian suurin talousrikos.

35 €

Tilaan kpl

Tampere ja muu maailma Raine Lehtorannan kuvia kotoa ja kaikkilata. Matti Kuusela.

Valokuvaaja Raine Lehtoranta näki maailman toisin kuin me muut.

49 €

Tilaan kpl

Ennev vanhaan Tampereella

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Totta. Kertooko se samat asia eri ihmisille? Ei. Antoisia luku-, katselu-, muistelu- ja vertailuhetkiä! Kaikki noin 190 kuvaa ovat Tampere-seuran arkiston kokoelmista.

38 €

Tilaan kpl

Tamperelainen viiskyt´luku

Ensio Kauppilan 1950-luvun valokuvat kertovat ajasta, jolloin Suomi oli selviytymässä sodan koettelemuksista. Korjattiin vanhaa ja rakennettiin innolla uutta.

30 €

Tilaan kpl

60-luvun Tampere

Paljon uusia, ennen julkaisemattomia kuvia sekä henkilökohtaisia tarinoita, jotka saavat sinunkin muistikuvasi vauhtiin. Hannu Koskela.

39 €

Tilaan kpl

Tampereen 70-luku.Kuvateos.

Kuvateos.  Monta tarinaa 70-luvun ihmisistä ja ilmiöistä. Teksti Matti Wacklin, kuvat Eino Nieminen.

30 €

Tilaan kpl

Hämeenkatu Tampereen sydän

Kadun historiaa tavallisten kaupunkilaisten muistojen siivillä. Hämeenkadun varren purettuja ja nykyisä rakennuksia. Matti Wacklin - Seija Hirvikallio.

36 €

Tilaan kpl

Tampere silloin ennen

Kuvateos. Tampere-seuran arkistokuvat ja vastaavasta paikasta nykypäivän kuva.  Jari Niemelä, tekstit. Kari Nieminen, nykykuvat.

39 €

Tilaan kpl

Tampereen albumi

Kirja etenee vuosikymmenittäin 1950-luvulle asti. Arkistokuvat. Teksti Raimo Seppälä.

20 €

Tilaan kpl

Kuvamuistoja Tampereelta

Kuvamuistoja Tampereelta -kirja esittelee Tampere-seuran kuva-arkiston aarteita eri vuosikymmeniltä. Kuvamuistoja ajalta, jonka rakennukset tai maisemat katsoja voi muistaa. Kuvamuistoja parhaasta päästä.  

38 €

Tilaan kpl

Tampereen sota ja rauha

Bertel Strömmerin päiväkohtainen talvisodan päiväkirja. Muut tekstit Raimo Seppälä. Vaikuttava kuvitus, Bertel Strömmer.

30 €

Tilaan kpl

JUTUNTEKIJÄ – Raimo Seppälän uutismatka. ALE!

JUTUNTEKIJÄ – Raimo Seppälän uutismatka, Matti Wacklin, kertoo Lallin 13-vuotiaan urheiluavustajan tiestä Aamulehden ykköspäätoimittajaksi.  

5 €

Tilaan kpl

Sata kuvaa Tampereelta: Kari Nieminen

Tamperelainen Kari Nieminen on koonnut sata valokuvaa Tampereelta. Ensimmäinen kuva on vuodelta 1917 ja viimeisin vuodelta 2017. Kuvat ovat Tampere-seuran arkistokuvia ja ne herättävät varmasti katsojassa muistoja itsenäisen Suomen taipaleelta.

42 €

Tilaan kpl

Parasta Tamperetta -taloja ja paikkoja parhaasta päästä

Kirja esittelee Tampereella olevat RKY-alueet- valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt.  Kirja vastaa myös kysymykseen "Onko Tampereella Vanhakaupunki"? Juha Jaakola.

42 €

Tilaan kpl

Tiilestä tehty Tampere: Jari Niemelä

Tiilestä tehty Tampere kokoaa kansantajuisesti yhteen keskeisen osan Tampereen punatiilistä rakennusperintöä. 230s.

30 €

Tilaan kpl

Acre, Arizona ja muut viihteentekijät: Olli Helen. Tarjoushinta!

Kirja kertoo niistä sadoista muusikoista ja muista viihdyttäjistä, joiden ansiosta Tampere on tänään mukava kaupunki. Mahtava lukupaketti musiikin tekijöistä ennen Manserockia. 251 sivua, paljon kuvia.

15 €

Tilaan kpl

Tamperelaisen tiedon portaat. Jari Niemelä. Huipputarjous!

Tampereen asiat aakkosissa. Jari Niemelä.

10 €

Tilaan kpl

Maisemakuvia Tampereelta. Sakari Partio. ALE.

Tamperelainen Sakari Partio on kuvannut Tamperetta eri vuodenaikoina. Lyhtyt tiivistelmäteksti Tampereesta englanniksi, ruotsiksi, saksaksi ja venäjäksi.

5 €

Tilaan kpl

Meinattiin tehrä

Kirja esittelee monia ideoita, joita Tampereella on esitetty, mutta ei koskaan toteutettu. Jari Niemelä

30 €

Tilaan kpl

Paluu Pispalaan

Kuvateos. Kuvat Jarmo Jansson, teksti Raimo Seppälä.

30 €

Tilaan kpl

Lintisen laukauksia. Helen, Pitko, Rautio. ALE!

Valokuvaaja Veikko Lintisen upeita kuvia jääkiekosta ja jalkapallosta. Tekstit: Olli Helen, Matti Pitko, Eero Rautio.

5 €

Tilaan kpl

Iso pipa

Tamperelaisen puheenparren suursanakirja.Kirja opettaa sanaston ja maantiedon,varoittaa virheistä ja antaa esimerkkilauseita niille,joiden vilpitön pyrkimys on oppia puhumaan tamperelaisittain.

22 €

Tilaan kpl

Mustaa, mustanmakkaran tarina. Helen, Pitko. ALE!

Tutkimusmatka tamperelaisen perinneherkun syvimpään olemukseen. Olli Helen, Matti Pitko.

5 €

Tilaan kpl

Värjää sialu. Aikuisten värityskirja. ALE!

Jammu Kanervan piirtämät kuvat. Tamperelaisille tuttuja persoonia.

5 €

Tilaan kpl

Taiteile Tampere. ALE!

Jammu Kanervan piirroskuvat Tampereelta. Aikuisten värityskirja.

5 €

Tilaan kpl

Tampereen Pomo. Helen. ALE!

Pekka Paavolan elämäkerta. Olli Helen.

5 €

Tilaan kpl

Tampereen kaupunkiluonto. Ranta, Rahkonen. ALE!

Kirjassa esitellään kaupunkinäkökulmasta kasveja, lintuja, puistoja ja sitä mitä Tampereen kaupunkiluonnosta tiedetään.

5 €

Tilaan kpl

Viides ja viimeinen. Seppälä. ALE!

Tampereen viimeisen kaupunginjohtajan Jarmo Rantasen elämäkerta. Raimo Seppälä.

5 €

Tilaan kpl

Tampereen ilmasto. Ranta, Frisk. ALE!

Suomen neljä vuodenaikaa vaikuttavat jokseenkin kaikkeen mitä täällä tehdään. Vuodenajat on kirjassa siirretty taulukoista karttoihin, joista näkyy milloin ensi lumi sataa, kauanko talvi kestää ja koska lumi sulaa, muutamia esimerkkejä. Kirjoittajat Pertti Ranta- Kim Frisk

5 €

Tilaan kpl

Salainen tehtävä tonttujen seikkailu Tampereella

Lapsille.Tontut saavat tehtävän selvittää ,kuka on Tampereen kiltein aikuinen. Teksti Matti Kuusela,kuvitus Jammu Kanerva.

20 €

Tilaan kpl

Clasu – Elämän paalupaikka Pasi Takala (toim.)

Melkeinpä kuka tahansa 1900- luvulla Clasua käynyt voi löytää joko itsensä, luokkakaverinsa tai muita tuttuja kirjan sivuilta.

45 €

Tilaan kpl

Pispalan Morkku Kaija Keränen

Pispalan lasten elämää 1950-luvulla.

25 €

Tilaan kpl

Tampereen sotakirja Kalevankankaan unelmia. Timo Ensio Malmi.

Kirjan sivuilla Suomen sotia käyneet nousevat ylös ja kuvaavat rintama- ja siviilikokemuksiaan. Talvi-ja jatkosodan sekä Tampereen taistelun etulinjan todellisuuden äänet ovat kuultavissa.

25 €

Tilaan kpl

Toivon ja epätoivon aika- Tampereen vankileiri 1918 ihmiskohtaloineen. Tuomas Hoppu.

Kirja piirtää kuvaa yhdestä vankileiristä paikallisesta näkökulmasta. Tarinaan sisältyy paitsi synkkiä vaiheita, myös ymmärrystä ja humaania toimintaa vankeina olleita kohtaan.

28 €

Tilaan kpl

Näsijärven vuosi, Jukka Rautio

Näsijärven vuosi tuo upean vesistön kaikkien kuljettavaksi. Teos valottaa yli kahdensadan kuvan voimalla järviluonnon vuoden kiertokulkua.

45 €

Tilaan kpl

Globaali Tampere

Globaali Tampere keskittyy Tampereen kansainväliseen taloushistoriaan kaupungin alusta nykypäivään. Kirjoittajat Pertti Haapala ja Jarmo Peltola.

29 €

Tilaan kpl

Tampere varuskuntakaupunkina 1914-2017

Tampere on Suomen vanhimpia ja suurimpia varuskuntakaupunkeja. Kirjassa kuvataan Tampereen kehitys varuskuntakaupungiksi.Kirja avaa uuden näkökulman Tampereen historiaan. Jari Lehtoväre.

39 €

Tilaan kpl

Mister Koli, oletteko kommunisti?

Kirjoittaja, kamarineuvos Matti Parjanen, toimi rehtori Kolin assistenttina ja myöhemmin muun muassa yliopiston vararehtorina.

25 €

Tilaan kpl

Asunto Oy Lintuviita – omansa laatuinen yhteisö. Heikki Harri, Juha Harju.

22 €

Tilaan kpl

120-vuotias juhlatalo tehtaanväen ja teatterin tyyssija

Kirja kertoo paitsi juhlatalosta niin se avaa myös Juhannuskylän,Kyttälän sekä Tampereeenkin kehitystä ja muutosta.Talo on Tampereen Komediateatterin kotitalo. Toimittaja Hannu Koskela.  

39 €

Tilaan kpl

Kymmenen miehen talo

Vain myymälästä.Hannu Hyttinen,Matti Wacklin.

40 €

Tilaan kpl

Ja valmista tulee

Kirja kertoo oppilaitoksen vaiheista 125 vuoden ajalta. Kirjassa äänensä saavat kuuluviin niin oppilaitoksen opettajat kuin entiset ja nykyiset opiskelijat.

15 €

Tilaan kpl

Tammerkoski ja kosken kaupunki.

Vain myymälästä.

43 €

Tilaan kpl

Tie Tampereelle 1918

Tässä kirjassa tieteen ja taiteen rajapinnat yhdistyvät. Vuoden 1918 tapahtuminen valokuvia ja karttoja. Kirjan teksti Heikki Ylikangas,runot Viljo Kajava.Toimitustyö Tapio Kalliomäki.

32 €

Tilaan kpl

Kalle Kaiharin kulttuurisäätiö, Raimo Seppälä

Kalle Kaiharin kulttuurisäätiö tukee ja kannustaa taiteiden, tieteiden ja muun henkisen kulttuurin harrastamista.

28 €

Tilaan kpl

Norjalaisrivitalot Tampereen Kissanmaalla

28 €

Tilaan kpl

Kaupunginosakirjat

Amuri

25 €

Tilaan kpl

Epilä,Winterin mutkan tarinoita.

25 €

Tilaan kpl

Hervanta, Hervannanmaa

25 €

Tilaan kpl

Kaukajärvi

25 €

Tilaan kpl

Koivistonkylä

25 €

Tilaan kpl

Korkinmäki Veisu

25 €

Tilaan kpl

Leinola

25 €

Tilaan kpl

Peltolammi-Multisilta-Lakalaiva

25 €

Tilaan kpl

Massunmäki,Tampella

25 €

Tilaan kpl

Pispala

25 €

Tilaan kpl

Sarankulma

25 €

Tilaan kpl

Tammela-tarinoita torin kulmilta

25 €

Tilaan kpl

Tammela -suutarien pääkaupunki

25 €

Tilaan kpl

Vehmainen

25 €

Tilaan kpl